De eerste praatavond in 2018 van de MG Noord vriendenkring, was een goed bezochte.

De heren Marcus Wedman en Egbert v.d. Hem, werkzaam bij het RDW district Heerenveen afd. voertuigtechniek, verzorgden een interessante avond.
Door middel van een introductiefilm werden de aspecten belicht waar de RDW zich mee bezighoudt: type keuring van nieuwe voertuigen, registratiebewijzen, keuringen na restauratie, uitgifte kentekenbewijzen enz.
De presentatie was boeiend, mede door de gedrevenheid van beide heren en de affiniteit die zij hebben met klassieke voertuigen. O.a. door het vertonen van beeldmateriaal van bijzondere voertuigen, die bij hen op de werkvloer ter keuring werden aangeboden, sprak hun verhaal ons enorm aan.
Wat een creativiteit valt er te bespeuren onder de hobbyisten! Van trike motorfietsen, allerlei vierwieligen, je kunt het qua vorm en samenstelling zo gek niet bedenken, of het wordt wel in elkaar geknutseld. Ook juweeltjes van klassieke auto’s, niet ver afstaand van de vroegere door paarden getrokken koetsen, prachtig om te zien. Geweldig voor Marcus en Egbert  met hun benijdenswaardige baan, om deze vehikels met regelmaat onderhanden te hebben en zich te verdiepen in de geschiedenis en achtergronden van dergelijke voertuigen uit een ver verleden.

Mooi is dat de RDW zich op deze wijze presenteert en daarmee ook dicht bij deze specifieke doelgroep, de autohobbyisten, staat.

Gezien de interactie die ontstond, was het een leerzame avond en vooral voor de restaurateurs onder ons cruciaal, van rijden tot nooit rijden.  Doelend op het onderzoek vóór aanvang  van een roestig project, i.v.m. de identificatienummers, de RDW daarbij te betrekken, was een gebod dat werd uitgedragen.

Tevens was deze avond Erik van Putten onze gast, bij ons bekend als de schrijver van de reportages over de MGC GT en de classic mini van de Jouke Bloem. Deze reportages zijn afgelopen zomer gepubliceerd in het blad Auto Motor Klassiek (AMK).

Gerrit Wolters, MG fan zonder MG, deed in het kort zijn verhaal over zijn eerste confrontatie, lang geleden, met een MG, waardoor hij gefascineerd geraakt is door het merk. Tijdens het opruimen van zijn automemorabilia stuitte hij op een prachtige ingelijste foto van een MG TC, die hij de Vriendenkring heeft geschonken.

previous arrow
next arrow
Shadow
Slider